Slide show

[Horror][slideshow]

Cerita Hantu - Mt Kiara




Interesting story dari Hardy Jay... gambar asal dari Hardy Jay...


Cerita pasal ular mmg I ada experience berbual hati ke hati kat KL Mt Kiara semasa berbasikal dalam hutan keseorangan.
Dunia Seram - Cerita berlaku almost 3 tahun yang lalu. I drive up selepas subuh alone from Singapore to Kuala Lumpur first x goin to Mt Kiara mountain bike trail. Sampai sana dalam tengahari but take me 2hrs sesat just to look for the entrance of the trail. 1st day tak ride sebab too tired driving almost 6 hrs straight so decide to ride next day morning to book hotel & rest.
Bila next day morning selepas subuh, I set up bawa kereta to the trail terpusing-pusing lost my way almost 2hrs baru jumpa. Pada hal its only 3km away from my hotel.

Selepas rest sekejap set up terus ride. As usual first x ride bnyk juga jatuh berkali2.. Tapi semangat nak ride just carry on. Selepas hampir satu jam naik ke puncak was almost tepi lereng suddenly I terdengar bunyi guruh seolah2 mcm satu batu boulder besar bergoleng2 coming towards me dari atas Bukit dgn pantas. I stop my bicycle & dismount. Hati jantung berdengup dgn cepat menunggu apa yg mendatang.

I turun berdiri sebelah kiri basikal @ dia mendatang dari atas kanan liring Bukit terus terberhenti abt 2 meter Dari saya. Dengan denyutan jantung yg just Dan menyirap darah ni saya angkat basikal supaya manjadi perisai saya antara benda tu. Benda tu terus bertukar menjadi se ekor ular tendung yg hitam besar naik setinggi hampir 2 meter bersiap sedia utk patuk saya.. Dlm hati ada ayat di Al Quran yg saya pelajari utk menundukkan binatang buas jadi saya bacakan lepas tu ia seolah2 terpaku tak jadi memetok

Dlm masa yg sama saya terasa suara dlm hati menyoal saya.. Kau siapa & buat apa di sini?

Saya menjawab kau siapa? Kenapa kau ganggu aku? Dia jawab.. Aku penunggu di sini.. Kau telah mencerobohi kawasan aku..

 Saya jawab pada dia.. Ni Bukan Kawasan kau tapi Kawasan awam Dan aku di sini utk beriadah tumpang lalu. Sambil jawab dlm hati saya Masih baca ayat itu perlahan2 saya sembur kearahnye. Dia melihat saya dgn mata yg Merah Susah nak describe.. Dia berkata.. Aku tak suka manusia menganggu ketenteraman kami di sini.. Klau kau nak Selamat pergi patah balek klau tak nanti kau Akan parah.. Saya jawab.. Kau Dan aku Kita sama2 makhluk Allah berkungsi tpt hidup di dunia ini.. Walaupun bagaimana pun skrng antara kau dgn aku.. Kita beriadah Secara Aman atau Kita bertarung skrng. I sendiri pun tak tahu mcm mana I hv e odesity to say tt.. Seolah2 confident bole menewaskan dia.. We see eye to eye yg hairan I tak gentar pun masa tu.. Lepas tu dia ckap.. Fikirkan apa yg aku ckap kan pada kau.. Lepas tu dia menaikan badan nye menunduk Dan terus lompat kekanan.. Mangelusur on e trail panjang nye Ada dlm 6 meter Dan Lebar badan ada dlm 5 inchi.. Dengan Cepat mcm stealth beredar Dari situ menghala he Arah depan trail yg saya Akan lalui seolah2 badannye tak menjejak tanah.. Susah nak explain..

Selepas tu saya rasa seolah2 tersedar Dan berkata pada diri sendiri betul ke apa yg terjadi.. Mcm sebuah khayalan mimpi. Belum decide to continue atau tak tapi badan ni terketar2.. Jantung heart beat mcm mcm lari 100 meter sprint.. Oleh kerana dah kasi warning.. I pun gostan balek another 1hr ride sorang2.. Bila sampai di Kereta I nampak ambulance sampai Dan ramai orng di sana.. Sedang menunggu Kecoh. I sempat Tanya pada one of the Malaysian riders apa yg berlaku.. Dia ckap Ada budak riding dekat trail I tadi jatuh lereng bukit patah kaki.. Just 100 meters dari tempat i jumpa that ular dan buat I pun berfikir.. Adakah penunggu ular kasi warning kat I so that this thing dun happen to me.. 

Sampai sekarang that insident Masih fresh in my mind..

Credit:Sumber

vehicles

[suami][stack]

Pengalaman

[Pengalaman][stack]

Renungan

[renungan][stack]