Kisah Misteri - Seram Di Phuket

Image result for Phuket Scary

Phuket Scary


Dunia Seram -
Trip to Phuket akhirnya menjadi walaupun banyak halangan semasa perancangan kami.Aku dan 7orang sahabat2 aku berangkat dari Penang ke Phuket dengan menaiki van,kami rancang percutian budjet so kami x ambik flight la nak p Phuket.Tapi tu semua tak menjadi masalah buat kami bila dah ramai2 kan,perjalanan yang memakan masa berbelas2 jam pun terasa singkat.biggrin

Alhamdullilah,12jam perjalanan akhirnya kami tiba dibandar Patong Phuket..seriously im very excited,tak sabar rasanya nak meneroka bandar Phuket,5 hari 4 malam kat sini akan kami gunakan dengan sebaik mungkin.Masing2 dah ambik kunci bilik lalu bergegas naik ke bilik,sebab dalam masa 2jam lagi kami semua kena berkumpul kat lobby nak p makan malam dan jalan2 sekitar bandar Patong dulu.
Aku,Diana,Asmeer dan Is dapat bilik bersebelahan di level 4..manakala yang lain berpecah di level 7 dan 9.Lepas punggah segala baju2,Diana beralih ke toilet untuk letak toiletries...
'Da.....wei mai sat!'
'Ha.....pasai pa hang?'
'@#$%^&*!!!! betoi,depa xcuci toilet hang tengok...!!dengan taik kaler hijau ni apa ni!!!!!????'
Like seriously Diana betoi2 hangin satu badan masa tu,aku tak pernah tengok Diana marah sampai macam ni sekali..sebab dia memang sangat2 particular soal kebersihan.Bilik ayaq tu memang berdaki,seolah2 macam baru ja digunakan.Aku tak mau la spoilkan mood holiday kami sebab aku tengok Diana dah macam tak happy ja...so aku ambik keputusan nak turun bawah dan bincang dengan pengurus hotel ni,tapi sebelum tu aku singgah bilik Is dan Asmeer dulu.
'Weii....bilik hampa ok dak???toilet bilik kami depa xcuci kott....tu Diana hangin,mengcarot dia mau x mau tadi,hampa tak dengaq ka???'
Pelik,Is ngan Asmeer diam ja tak menyahut apa??
'Weii!!!aku tanya ni!!??hampa buleh buat dono ja nohh'aku pulak tiba2 hangin..kita kat sini dok sembang dengan jayanya depa buleh buat tak reti kat akufuriousaku perasan..Is tengok Asmeer,Asmeer tengok Is seolah2 depa ada sumthing nak bagi tau aku tapi x terungkap..ermmmmmm
'Dah...dahh,turun dulu kita sembang kat bawah satgi...dah lambat dah ni'Is finally bersuara..tapi aku masih lagi tak puas hati dengan depa sebab depa buat x tau ja kat aku tadi..kecik hati aku taucrytapi sebelum tu aku sempat bukak pintu toilet depa nak cheak la tengok berdaki x macam toilet kami??aku bukak ja pintu tu tiba2 deria bau yang amat dahsyat busuk nya meluru masuk ke dalam hidung aku!!aku tengok toilet depa lagi dahsyat taik hijau tu bersepah kat dinding??!!!What the fishhh man????kecelakaan apakah ini haa???!!Asmeer cepat2 tarik pintu toilet tu dan ajak aku turun..
Bila semua dah berkumpul,baru Is dan Asmeer cerita apa yang depa nampak dalam toilet tadi..
'Masa kami bukak ja pintu bilik tu memang bau busuk tu dok mai dah,aku memang confirm2 la kalau bau busuk ni mesti mai dari toilet punya..aku pun bukak pintu toilet tu,hampa tau apa yang aku nampak????aku nampak mahkluk buruk ciptaan tuhan yang dok melekat kat dinding sambil dok uk..uk..(buang ayaq besaq)!!!'disbelief.gifAku tutup ar cepat2 pintu,pastu aku belasah ar baca apa yang patot...seram weiii!! seram gila'
'Aku dok kat penang x nampak,mai kat sini plak dapat nak tengok...haishhhh!!! dah ar to educated punya setan bantai memerot dalam bilik ayaq aku!!! sepoii mood holiday aku jaa arrrrgghhhhhh!!!!'agak beremosi Asmeer malam tu.
Kami gergurl menyarankan supaya berpindah hotel,tapi Is membantah..katanya dengan musim2 cuti ni memang payah untuk kita dapat bilik hotel lain.So Is cadang kami tukaq bilik kat level yang lain.Bincang punya bincang ngan pengurus hotel tu,at last kata putusnya malam ni memang x dak bilik kosong,besok tengahari ada guest check out only then kami buleh masuk..and one more thing kami cerita dekat pengurus hotel tu pasai apa yang jadi kat kami,tau dia buat apa???dia buleh senyum sinis kat kami,katanya 'benda' tu x ganggu orang!!!what the....????? so which mean depa tau ada setan dalam bilik tu tapi still nak sewakan dekat orang???ohhh god....not good people are they.disbelief.gif
Ok fine,xpala nak buat macam mana..malam ni kami tumpang bilik kawan2 yang lain sementara menunggu hari esok.Aku dan Diana satu reja plak lagi kemas balik baju2 semua dan berangkut letak dalam bilik yang lain begitu jugak dengan Is dan Asmeer.
Agak lewat jugak la kami turun untuk makan malam hari tu,and also we very disppointed dengan pihak pengurusan.Sorry to say la,sini specialist depa bukan lah makanan,harga yang agak keterlaluan dan taste so..so..ja bukan sedap sangat pown.
Dah la tu bayangkan dari hotel tu kami nak cari kedai makan yang halai kami kena ambik tut2(lebih kurang macam teksi la)dan perjalanan tu makan masa hampir 20minit beb...owhhh poor..tapi xpa la jauh perjalanan luas permandangan kan..sambil tut2 menyusuri jalan kami buleh la jugak cuci mata melihat sekitar bandar Patong Phuket.Hilang terus amarah kami tadi..
Disebabkan dah lewat so kami decide nak balik ja hotel terus,sebab besok pukoi 8 kami akan mulakan aktiviti percutian kami dengan island tour..kami guna khidmat travel agency memandangkan kami kurang arif dengan selok belok jalan Phuket ni,abang Nipa(travel agency)dah set time dengan Is pukoi 8pagi kami nak gerak keluaq.
Malam tu kami tidoq tanpa gangguan dari 'sapa2'..

bismillah.jpg

Dah elok2 abang Nipa bawak kami round Phuket so kami decide nak shoping apa yang patot sebab after today kami akan habiskan banyak masa kat pantai.Syukur lah,aku tak rambang matabiggrinmasih under budget n still under control...kawan2 aku yang lain tu,jahanam!!hahahahah..dalam dok seronok2 fikiran aku mengimbas balik kejadian semalam,rasa macam tak percaya..tapi tak kan Asmeer nak tipu kami,dan aku pown ada terasa seram sejuk ja masa dalam bilik tu tempoh hari.
Oleh sebab kami keluaq terlalu awal tadi so kami still x boleh masuk bilik baru tu,tapi kami dah mintak jasa baik abang Nipa..lepas ja lunch mintak abang Nipa bawak kami balik hotel untuk kami confirm bilik tu,bukan apa takot depa dok wat terkejut tergempak bagi bilik tu kat orang lain x naya ka kami.
Dalam pukul 1 kami makan lunch terus abang Nipa menyusur ke hotel sepertimana yang di rancang,syukur bilik sudah siap sedia untuk kami kami berempat ditempatkan di level 8...bagi mengelak kejadian hari tu berulang,sebelom masuk kami ramai2 baca doa semoga di lindungi dari perkara yang buruk..amin..melangkah masuk paling first aku nak check sudah semestinya toilet!!
Terasa juga getarnya takala memulas tombol pintu bilik ayaq,tapi alhamdullilah xdak apa2...semua dalam keadaan yang normal dan masuk akal..ok cun..mood holiday kami kembali turn on..haha..lepas letak beg dalam bilik kami semua turun dan teruskan agenda seterusnya..lewat petang tu abang Nipa katanya nak bawak kami tengok matahari terbenam di Laem Promthep..5:30 tu kami dah mula gerak naik atas..
15minit jugak nak sampai atas..berangin sejuk ja...walaupun matahari masih membebaskan cahaya dia,menarik jugak..macam2 ada juai kat situ,yang paling menarik perhatian kami,ayam bako dan ais krim kelapa..owhhh nyum2..kami makan2 kat situ ramai2 sambil menikmati permandangan matahari terbenam,rasa bahagia pulak...hahaha,elok ja matahari terbenam abang Nipa terus ajak kami turun,katanya tak elok2 duduk sini gelap2...kami tengok ramai yang bergegas turun..confuseok...so sumthing,tapi kami ikotkan ja...
Sampai kat van,ya ALLAH kami baru perasan yang Shuk dan Fiza tak sertai kami,mana lah p pulak pasangan pengantin baru nikah ni...huhu,15minit kami tunggu kat van...kami nampak depa turun tangga sambil ketawa riang...hamboihh2 kita kat sini punya risau depa buleh bergelak ketawa pulak...??nak kena tau depa ni...!
Tapi saat terpandang kami wajah depa berubah??cepat2 Shuk tarik tangan Fiza dan meluru ke van..Shuk kelihatan cemas
'Cepat abang Nipa,cepat turun....!!'
'Tu lah..saya dah kecek belako,tempat ni tak elok malam2'
Aku nampak Shuk dan Fiza pucat lesu ja,sepanjang perjalanan tu kami semua terdiam..sampai ja kat hotel abang Nipa dengan baik hatinya mintak segelas ayaq kat pihak hotel lepas tu dia baca sikit and then bagi Shuk dan Fiza minum,lepas tu abang Nipa mintak diri untuk pulang.
Kami lepak dulu kat lobby,sebab kami nak tau cerita,dalam 20minit macam tu semua pakat membisu..tiba2 Shuk bersora
'Dan lama ka hampa tunggu kami kat bawah tadi...??
'Dekat 15minit jugak laa..'hampa p mana sebenaqnya??
'Aku tak salah tengok weii..kita turun sekali,hampa ikot aku ngn Fiza dari belakang..tu yang aku terkejut bila nampak hampa kat bawah padahai aku confirm2 aku turun dulu tadi...'
'Dah la..dah la..xpayah ingat,jom kita naik atas semua dah penat kan'
'Wei..aku rasa malam ni kita tidoq ramai2,aku xsedap hati lagi ni'
Sekali lagi malam tu kami tidoq ramai2.angered.gif



Credit:Sumber
loading...