Slide show

[Horror][slideshow]

Kisah Hantu - Siapa Yang Bagi Tisu Tu Tadi?

Dunia Seram - Aku nak berkongsi pengalaman misteri aku ketika berada di pejabat tempat aku bertugas dulu..kisah ni terjadi 3 tahun lepas.. Bangunan pejabat ni terkenal lah kat Jb, aku tak berani nak bagitau nama kawasan ini..Masa tu seingat aku jam dah pukul 8pm mcm tu lah.. Aku kena stay back sebab nak siap kan paper work yang tak sempat aku buat pada pagi tu sebab banyak sangat kerja yang harus aku siapkan. So aku pun buat lah kerja aku macam biasa kat dalam office aku..aku dah rase betul-betul mengantuk dan letih sebab minggu tu memang aku super busy..tidur pun sampai lewat malam, makan pun tak sempat kekadang tu..

Sedang aku menghadap pc aku terasa ingin membuang air kecil, banyak minum kopi kot, yelah nak hilangkan rasa mengantuk plus aku ni penggemar kopi. Aku terus bangun dari kerusi aku dan berjalan ke arah toilet yang berada dekat dengan pantri. Aku pun masuk lah toilet..selepas membuang hajat aku terlupa nak bawa tisu kebetulan tisu kat toilet tu pun dah habis


" Aiii cleaner ni memang tak guna lah, tisu pun malas nak tukar!", aku menyumpah-nyumpah di dalam hati. Tetiba kedengaran ketukan di pintu toilet tu. Aku pun tanya lah "siapa tu?" Tanpa aku ingat yang sebenarnya hanya tinggal aku sahaja di pejabat ketika itu. Aku pun membuka sedikit pintu toilet tu sebab ketukan tu semakin kuat, " ye ,nak ape?" Aku ni pergi lah tanya orang tu. Dah lah orang tu tak bersuara dari tadi. Aku nampak ada tangan menghulurkan tisu kepada aku. Aku tak fikir panjang terus ambil dan siap cakap thanks lagi tu!!!


Selepas aku keluar dari toilet aku tercari-cari siapa yang menghulurkan tisu tadi sebab pelik kan aku tak cakap ape, orang tu macam dah tau je yang aku perlukan tisu ketika itu. Aku tak nampak pun sesiapa kat situ..aku berjalan ke arah bilik aku sambil meninjau-ninjau mana tau ada orang lagi kan. Aku baru teringat yang semua orang dah balik. Hanya tinggal aku sahaja di pejabat malam tu. Pehhhhhh..berderau badan aku..biar betul!!! Aku pun call lah security office aku then tanya, aku terkejut sebab guard tu cakap aku je yang belum balik sebab dia dah ronda banyak kali dalam office tu tadi!!

Pucat terus muka aku!! Mak aiiii dah lah penat, ade pula tetamu tak diundang.. Aku terus kemas meja aku lepas tu terus blah dari situ. Tak sanggup aku nak bertemankan benda tu malam-malam macam tu. Kalau korang nak tau, try lah ye!! Eeeiii..seramm tau tak!! Tu lah last aku stay back sampai malam, jika ada kerja aku buat kat rumah aje.. Aku tak nak kena macam tu lagi..memang cari pasal lah kalau aku nak balik lewat lagi!!

vehicles

[suami][stack]

Pengalaman

[Pengalaman][stack]

Renungan

[renungan][stack]